Beste inwoners,

Afgelopen weekeinde was het prachtig weer tijdens de Paasdagen. Andere jaren waren dat de hoogtijdagen voor de Nederlanders om er op uit te trekken. Zelf blijf ik dan het liefste thuis en zoek ik niet de drukte op van de woonboulevards, winkels waar ze bloemen en planten verkopen of andere van dat soort winkels.

Hoe anders was dat dit jaar. Nu had ik graag ergens naar toe willen gaan, om er “gewoon” even uit te zijn. Weg uit huis en de natuur in. Naar het bos, waar ik in mijn jeugd, tegenover woonde om daarna te barbecueën met mijn ouders. Helaas dat kon dit jaar niet en u heeft ongetwijfeld dit soort of vergelijkbare gedachtes gehad. Ik bleef thuis, net als u dat deed.

Af en toe even naar het nieuws kijken, even de laatste berichten van het RIVM bekijken. De cijfers zien er gunstig uit voor Nederland, maar dat geeft niet aan dat het coronavirus op zijn retour is. Onze minister-president waarschuwde gisteren (woensdag 15 april 2020) hier ook voor tijdens zijn persconferentie.

Ik verwacht niet dat na 28 april alle maatregelen met betrekking tot het coronavirus ingetrokken worden. De kans dat het coronavirus, met alle gevolgen van dien, weer de kop opsteekt is daarvoor veel te groot.

Een nieuw begrip tijdens deze crisis is de ‘anderhalvemetersamenleving’. Wat dat precies gaat inhouden zal later duidelijker worden. Er worden nu plannen gemaakt om een invulling aan het begrip te geven. Het doel is om, waar dat mogelijk is, straks de huidige maatregelen iets te versoepelen.

Kortom, we zijn er nog lang niet en moeten alles blijven doen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Waarmee we er ook voor zorgen dat ziekenhuisbedden niet overvol raken en de medewerkers in de zorg even naar adem kunnen happen en misschien een klein beetje tot rust kunnen komen. Daarnaast blijft het belangrijk om elkaar te blijven helpen waar dat kan.

Heeft u naar aanleiding van deze brief nog vragen, opmerkingen, loopt u ergens tegenaan, waarvan u even de oplossing niet meer weet, of wilt u uw verhaal kwijt, dan kunt u mij e-mailen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Ook kunt u mij via Whatsapp een bericht sturen via 06 28 90 52 06

Ik wens u en al uw naasten heel veel gezondheid toe.

Met vriendelijke groet,

Jasper Walraven
Fractievoorzitter PvdA Duiven

Nieuw op de website

Volhouden

Volhouden

Beste inwoners,

We hebben een weekend met mooi weer achter de rug en een aantal dagen met zo mogelijk nog mooier weer in het verschiet. Dat maakt wellicht de verleiding om naar buiten te gaan groot.

Lees meer...
 

Een luisterend oor

Een luisterend oor

Beste inwoners,

Afgelopen dinsdag had onze minister president een duidelijke boodschap. We zijn op de goede weg, maar we zijn er nog lang niet.

Lees meer...
 

Onzekere periode

Onzekere periode corona

Beste inwoners,

Sinds een aantal weken is Nederland in de greep van het coronavirus. Zo ook onze kernen Loo, Groessen en Duiven. Op dit moment (maandag, 30 maart 2020) zijn in onze gemeente 7 inwoners besmet met het coronavirus.

Lees meer...
 

Onze belangrijkste standpunten

Armoede kan een mens wanhopig maken

Armoedebestrijding

Het gaat goed met de economie in Nederland en het aantal banen neemt toe. Dat is goed nieuws, maar niet iedereen profiteert daarvan. Er blijft een kwetsbare groep voor wie geldzorgen de realiteit van iedere dag is. Voor die groepen, ook in de gemeente Duiven, wil de PvdA Duiven extra aandacht. Iedereen moet immers mee kunnen doen.

Lees meer...
 
Oudere vrouw wordt geholpen door haar mantelzorger

Zorg en toegankelijkheid

De gemeente heeft een belangrijke taak bij het helpen van inwoners die gezondheidszorg en ondersteuning nodig hebben. Het uitgangspunt van de PvdA Duiven blijft dat iedereen de zorg moet krijgen die nodig is. Het beschikbare budget mag nooit leidend zijn.
 

Lees meer...
 
Jongen trapt balletje in voetbalkooi

Sport en verenigingen

Sport is gezond, het schept saamhorigheid en zorgt voor onderling respect. Bovendien bevordert sport de sociale samenhang van verschillende groepen. Het is daarom van groot belang dat sporten voor iedereen toegankelijk is.
 

Lees meer...
 
Zonnepanelen en windmolens zorgen voor duurzame energie

Duurzaamheid

Het belang van duurzaamheid is voor de PvdA Duiven vanzelfsprekend. We zullen blijvend aandacht moet schenken om de wereld netjes aan onze kinderen door te geven. Dat is niet alleen een zaak voor grote bedrijven, de regering in Den Haag, maar een verantwoordelijkheid van ons allemaal. 

Lees meer...
 
Top