Charlotte Brand

Manager Honours College
Gemeenteraadslid Nijmegen
38 jaar

Charlotte Brand (1982) groeide op in een gezin met drie zussen in het Limburgse Roermond. Al op jonge leeftijd bond ze de strijd aan met onrecht. Ze zette zich met succes in voor een dagopvang voor daklozen en toonde haar maatschappelijke betrokkenheid in de Roermondse jongerenraad.

Voor haar studie verhuisde ze naar Nijmegen en ze woont nog steeds in deze prachtige stad aan de Waal. Charlotte studeerde politieke geschiedenis en werkte aan de Radboud Universiteit als onderzoeker en docent. Daar schreef ze een proefschrift over afgetreden ministers en staatssecretarissen in Nederland. In de media was zij een gewilde gast om de politiek in historisch perspectief te plaatsen.

Momenteel is Charlotte als manager van het Honours College verbonden aan de Universiteit Utrecht en is ze bestuurslid van het Vrijheidsmuseum. Vanuit het 4&5 mei comité Nijmegen organiseerde ze jarenlang het Bevrijdingsfestival. Maar haar hart gaat het snelste kloppen van de politiek. Als gemeenteraadslid voor de PvdA in Nijmegen zet ze haar idealen om in politieke actie: knokken voor een betaalbaar huis voor iedereen, voor hulp en ondersteuning van kwetsbaren en een eerlijke en transparante overheid waar je op kunt bouwen.

Charlotte combineert intelligentie met een groot sociaal hart, is een doorzetter en geeft nooit op in haar strijd tegen onrecht. Ze gelooft in politiek van onderop door niet over maar met mensen te praten. Solidariteit staat bij alles wat ze doet centraal en gaat altijd uit van het idee dat de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen. Ze hoopt nu de overstap naar de Tweede Kamer te kunnen maken om daar haar strijd voor gelijke kansen, minder marktwerking en een sterke overheid waar mensen centraal staan, voor nog meer Nederlanders te kunnen voortzetten. Charlotte houdt van kickboksen, wielrennen, uitgebreid koken met vrienden en het bezoeken van concerten en festivals.

twitterfacebooklinkedin

Belangrijkste standpunten PvdA Duiven

Armoede kan een mens wanhopig maken

Armoedebestrijding

Het gaat goed met de economie in Nederland en het aantal banen neemt toe. Dat is goed nieuws, maar niet iedereen profiteert daarvan. Er blijft een kwetsbare groep voor wie geldzorgen de realiteit van iedere dag is. Voor die groepen, ook in de gemeente Duiven, wil de PvdA Duiven extra aandacht. Iedereen moet immers mee kunnen doen.

Lees meer...
 
Oudere vrouw wordt geholpen door haar mantelzorger

Zorg en toegankelijkheid

De gemeente heeft een belangrijke taak bij het helpen van inwoners die gezondheidszorg en ondersteuning nodig hebben. Het uitgangspunt van de PvdA Duiven blijft dat iedereen de zorg moet krijgen die nodig is. Het beschikbare budget mag nooit leidend zijn.
 

Lees meer...
 
Jongen trapt balletje in voetbalkooi

Sport en verenigingen

Sport is gezond, het schept saamhorigheid en zorgt voor onderling respect. Bovendien bevordert sport de sociale samenhang van verschillende groepen. Het is daarom van groot belang dat sporten voor iedereen toegankelijk is.
 

Lees meer...
 
Zonnepanelen en windmolens zorgen voor duurzame energie

Duurzaamheid

Het belang van duurzaamheid is voor de PvdA Duiven vanzelfsprekend. We zullen blijvend aandacht moet schenken om de wereld netjes aan onze kinderen door te geven. Dat is niet alleen een zaak voor grote bedrijven, de regering in Den Haag, maar een verantwoordelijkheid van ons allemaal. 

Lees meer...
 
Top