Even voorstellen

Wie is Jorik Walraven? Lees meer over zijn motivatie, ervaring voor het lidmaatschap van de gemeenteraad en zijn achtergrond?

Motivatie

De Tweede Kamerverkiezingen van maart 2017 was de eerste keer dat ik mocht stemmen. Ik heb de diverse verkiezingsprogramma’s gelezen en de debatten gevolgd. Hierdoor heeft mijn interesse in de politiek zich ontwikkelt. Na de verkiezingen wilde ik zelf wel politiek actief worden. Ik ben de Politieke - en Raadsavonden in Duiven gaan bezoeken. En toen wist ik zeker dat ik zelf mee wilde doen aan de discussie.

Ik vind het belangrijk dat iedereen respectvol met elkaar omgaat. Mensen moeten elkaar de helpende hand toereiken als ze het beter hebben dan anderen. Ik vind het logisch dat we mensen die om wat voor reden niet mee kunnen doen aan het dagelijks maatschappelijke verkeer, actief moeten ondersteunen. Verder heb ik moeite met ongelijke behandeling en onrechtvaardigheid. Met name deze kenmerken zijn voor mij de reden geweest om lid te worden van de Partij van de Arbeid.

Voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen heb ik me zelfs kandidaat gesteld. Ik hoop dat ik straks gekozen word als Raadslid, zodat ik de opvattingen van onze partij in de gemeenteraad en daarbuiten kan uitdragen en verdedigen.

Ervaring

Afgelopen jaar heb ik een competatief DOTA 2 team begeleid als captain. DOTA 2 is een computerspel waarbij een combinatie van strategie en actie de boventoon voeren. Twee teams van vijf mensen proberen de troon van de tegenstander om te gooien. Captain zijn houdt in dat ik zowel de oefenwedstrijden organiseerde, maar ook de strategie voor de wedstrijden bepaalde. Het bepalen van strategie gaat uiteraard altijd in overleg met iedereen. Ik weet zeker dat mijn ervaring als teamcaptain van pas zal komen in de politiek. Ook in de politiek gaat het vaak gaat om oplossingen te vinden waar meerdere partijen akkoord meegaan.

Achtergrond

Ik heb mijn HAVO diploma gehaald op het Liemers College. Hierna heb ik een jaar elektrotechniek gestudeerd aan de HAN. Deze studie bleek niet bij mij te passen. In de tijd erna heb ik in het tussenjaar geprobeerd professioneel gamer te worden in het spel DOTA 2. Dit is helaas niet gelukt, maar ik heb er veel van geleerd. Nu ben ik met volle overtuiging begonnen aan de studie HBO-rechten, wederom aan de HAN in Arnhem. De studie bevalt mij steeds beter en ik ervaar nu al de raakvlakken met de gemeentepolitiek. Dit motiveert me voor de studie, maar vooral ook om als gemeenteraadslid bezig te gaan.

Top