Een luisterend oor

Beste inwoners,

Afgelopen dinsdag had onze minister president een duidelijke boodschap. We zijn op de goede weg, maar we zijn er nog lang niet.

De cijfers die het RIVM dagelijks doorgeeft laten nog steeds stijgende aantallen zien, maar het RIVM heeft ook aangegeven dat de verspreiding van het coronavirus afvlakt. We moeten nu volhouden, zodat we de virusverspreiding verder kunnen terugdringen.

De opgelegde maatregelen zijn verlengd tot 28 april. Dat de maatregelen soms lastig zijn om op te volgen, ervaart u net als ik, met enige regelmaat ervaren. Bijvoorbeeld tijdens het winkelen in de supermarkt even snel iets uit de stelling pakken en dan binnen 1,5 meter van een ander komen. Onbedoeld gebeurt dat en we moeten proberen om die 1,5 meter afstand van elkaar te houden, hoe moeilijk het ook is.

Ik begrijp, aan de andere kant, ook heel goed dat de drang om elkaar weer in de armen te sluiten en te ontmoeten steeds groter wordt. Gelukkig zijn er steeds meer initiatieven om elkaar met behulp van digitale hulpmiddelen te ontmoeten, zijn er berenjachten georganiseerd, kunnen leerlingen thuis schoolwerk doen en kunnen we via videobellen met elkaar in contact staan. Maak gebruik van deze oplossingen en als u hulp nodig heeft, durf het te vragen. Deze week heeft er in de Duiven Post een poster gestaan. Hang deze poster van Kruiswerkhelpt “JA, ik kan hulp gebruiken!”  zichtbaar op als u hulp nodig heeft. Buurtbewoners weten dan dat u hulp kunt gebruiken en kunnen dan naar oplossingen kijken.

Net als mijn vorige brief, wil ik deze brief afsluiten met de oproep om elkaar te blijven helpen en op elkaar te blijven letten. Deze tijd vraagt om saamhorigheid en solidariteit, laten we dat met z’n allen tonen. Heeft u naar aanleiding van deze brief nog vragen, opmerkingen, loopt u ergens tegenaan waarvan u even de oplossing niet meer weet of wilt u uw verhaal kwijt, dan kunt u mij e-mailen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Ook kunt u mij via Whatsapp een bericht sturen via 06 28 90 52 06

Ik wens u en al uw naasten heel veel gezondheid toe. 

Met vriendelijke groet,

Jasper Walraven
Fractievoorzitter PvdA Duiven 

Top