Leefbaarheid

Een winkelpand voor Goclean Duiven. Zaterdag 13 januari 2018 was de opening in de Elshofpassage. De initiatiefnemers Peggy Blauw, Wendy van Heumen en Marloes Heebing hebben voor de komende drie maanden een ruimte om scholieren educatie te geven over de rommel in het dagelijkse leven in Duiven.

Rommel die we zelf helaas maken. De educatie in het pand is de volgende stap in de noodzakelijke bewustwording om Duiven schoner te krijgen, te beginnen bij scholieren. Iedereen kent de ergernissen over zwerfafval plastic, peuken of kauwgum op de tegels. Toch is het nog niet weg te denken in het dagelijkse straatbeeld. 

Goclean afvalexperience opening

Goclean Duiven is al een tijd bezig in onze gemeente en heeft via de educatieruimte nu een extra middel om de bewustwording verder te vergroten. De missie van Goclean Duiven is om over tien jaar Duiven zwerfafvalvrij te maken.

Goclean afvalexperience

Een nobel streven en de PvdA-Duiven wenst de dames hierbij al het mogelijke succes. En…..hun succes wordt dat van ons allemaal uiteindelijk, een schoon Duiven. De PvdA Duiven heeft de uitdaging aangenomen om op korte termijn zelf een stuk Duiven schoon te maken. We doen het graag, maar het doel is natuurlijk niet opruimen, maar het voorkomen van zwerfafval door bewustwording van ons allemaal.

Goclean Duiven nodigt verder iedereen uit een wens in te vullen over zwerfafval. Nu die kunnen we, aangemoedigd door Goclean wel invullen:

De wens van de PvdA Duiven is dat Duiven aanzienlijker schoner wordt en dat we de tijd en energie aan andere zaken kunnen besteden. En als de missie van Peggy, Wendy en Marloes is geslaagd, verdienen ze een mooi standbeeld gemaakt van de laatste resten zwerfafval uit Duiven.

PvdADuiven Goclean wens

Voor de site van goclean volg de link (http://www.goclean-duiven.nl/index.html)

En in Duiven doen we ons eigen stukje, maar het is natuurlijk een mondiaal probleem. Kunstenaar Peter Smith maakt kunst van plastic voor educatiedoeleinden en bewustwording. Zie ook Facebookpagina KleanWorldWide https://www.facebook.com/search/top/?q=kleanworldwide

Top