PvdA Duiven Samen vooruit!

Wij zijn lokaal, wij zijn sociaaldemocratisch en hoe we ons ook gaan noemen, dat blijven we. Dus de PvdA-Duiven is onze naam en blijft onze naam. We zijn er trots op.

Er zijn in den landde lokale afdelingen van de Partij van de Arbeid die de naam niet meer willen dragen tijdens de verkiezingen. Het zou niet goed in de markt liggen is hun oordeel.

Toegegeven, de kiezer in Nederland heeft de PvdA afgestraft voor hun deelname in het tweede kabinet Rutte. De optimisten zeggen dat de PvdA manmoedig de verantwoordelijkheid heeft gedragen voor een land in crisis. Ten koste van wat? De pessimisten daarentegen oordelen dat de principes van de partij verkwanseld zijn aan de VVD. Is dat zo? Ik denk dat geen van beide waar is, of misschien de waarheid ergens in het midden ligt. Ze hebben een deel van de pijnlijke maatregelen heel slecht verkocht en ja, een beetje meer sociale ballen had de PvdA in de Tweede Kamer mogen laten zien, ook als het de eigen bewindslieden betreft. De kiezer heeft echter het gelijk aan zijn zijde. Maar een links of progressief alternatief is er niet gekomen. Integendeel.

Nu zijn er PvdA afdelingen die met Progressief of Sociaal in hun naam de slechte landelijke reclame willen omzeilen. Wij, PvdA Duiven, denken dat de kiezer hier niet intrapt. Alsof zij denken dat met een naamsverandering de politieke consument in één keer ‘hossana’ jubelt. Wanneer je een slecht biertje verkoopt met een nieuw blitse reclame, dan blijft het een slecht biertje. En als je de reclameboodschap van een goed product verwaarloosd, dan doet dat niets af aan de kwaliteit van het product. Je zult alleen harder moeten werken om je boodschap duidelijk te maken. De PvdA Duiven, blijft voor het verbinden tussen groepen, meedoen van iedereen en opkomen voor de zwakkeren. Wij sluiten niemand uit. Wij zijn daar trots op.

En met die trots op de sociaaldemocratie zal de PvdA Duiven zich richten op alle groepen in Duiven en de verbinding zoeken tussen de groepen in Duiven. Niets om je voor te schamen. Wij hebben op onze kieslijst meerdere ondernemers staan maar ook mensen uit de zorg. Jongeren en ouderen weten de sociaaldemocratie op waarde te schatten en willen dat in de praktijk brengen. We zullen ook de samenwerking zoeken met andere partijen, of ze nu idealistisch direct naast ons staan of wat verder weg. Zolang niemand uitgesloten wordt en iedereen mee kan doen, is de PvdA Duiven een loyale gesprekspartner. De PvdA Duiven is een lokale partij die met trots de naam PvdA zal blijven dragen om op te komen voor de lokale belangen. Samen Vooruit!

logo pvdaduiven 2018

Top