PvdA Duiven stemt tegen Meerjarenbegroting

Dinsdag 12 november is de meerjarenbegroting van de gemeente Duiven behandeld tijdens de Raadsavond. Er was genoeg te bespreken, want er moet bezuinigd worden.

Bezuinigen op zorg
Bijna alle bezuinigingen vinden plaats in het Sociaal domein (zorg, WMO en dergelijke). Een gebied dat toch al onder druk staat omdat er steeds meer zorg nodig is. Dit gaat dan ook ten koste van ‘goed leven’ en ‘goed wonen’. Daar kan de PvdA Duiven niet achter staan. De gezondheid van mensen, daar kan je niet op bezuinigen.

Wat dan wel?
We begrijpen dat er bezuinigd moet worden en zijn ook vóór een (financieel) gezonde gemeente. Wij vinden dat er gekeken moet worden naar andere projecten. Projecten in de harde sector, in stenen. Die niet direct bijdragen tot de leefbaarheid van Duiven, Groessen en Loo. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het herinrichten van de Rijksweg of het aanleggen van een fietstunnel op de snelfietsroute bij de Zuidsingel.

Korte termijn visie
Bij de begroting is er alleen gekeken naar hoe we op korte termijn kosten kunnen besparen en niet hoe we efficiënter om kunnen gaan met het geld dat er is, of hoe we extra inkomsten kunnen genereren. Wij willen bezuinigingen waarbij de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen.

Conclusie
Er is op de verkeerde manier, op de verkeerde dingen en met de verkeerde redenen bezuinigd. PvdA Duiven stemt niet in met deze begroting, de moties en amendementen die zijn ingediend.

Alternatief
‘Nee’ zeggen tegen een plan van anderen is niet zo moeilijk. Maar wij willen niet allen ‘nee’ zeggen, wij willen het beste voor de inwoners van de gemeente Duiven. Wij gaan opzoek naar alternatieve oplossingen om de tekorten terug te dringen. Deze gaan we bij de voorjaarsnota aan de gemeenteraad voorleggen. Dit willen wij graag samen met u doen, want het gaat over u en uw leefomgeving.

Mee praten?
Heeft u ideeën over waarop bezuinigd kan worden, dan horen wij die graag van u. Wij gaan dan kijken of wij deze op kunnen nemen in onze plannen en of we hier verder actie op kunnen ondernemen. Ook als u iets anders te melden heeft kunt u altijd bij ons terecht. Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij gaan graag met u in gesprek.

Top