Raadszaal

Een aantal weken terug volgde ik Karel Schols op als gemeenteraadslid in Duiven voor de PvdA. Wat houdt mij bezig als persoon, als PvdA-er en bovenal als gemeenteraadslid.

Graag wil ik alle belangstellende mee laten kijken, om zo een indruk te geven waar de gemeente Duiven mee bezig en welke rol wil, kan en moet de PvdA Duiven hierin spelen. Door u mee te laten kijken met mij als gemeenteraadslid, hoop ik dat belangstellende voor de Partij van de Arbeid in Duiven actief mee gaan denken of misschien wel mee willen doen.

Nu ben ik nog het enige raadslid voor de PvdA. We werken aan uitbreiding voor na de verkiezingen van 21 maart 2018.

AFVALSCHEIDING

Ik was in deze raadsperiode al betrokken bij het reilen en zeilen van de gemeenteraad als fractie-assistent. Sinds 2016 wordt in Duiven het afval gescheiden opgehaald via het DIFTAR systeem. Voor het ophalen van het restafval moet iedere Duivenaar per keer betalen. Het GFT-afval kan daarentegen zonder kosten worden aangeboden. Maar mensen die hun afval in ondergrondse containers aanbieden betalen ook voor GFT-afval. Zij kunnen namelijk niet gescheiden aanbieden. Een inwoner heeft een rechtszaak aangespannen en kreeg gelijk van de rechter, maar bij de herstelberekening sloop andermaal een fout.

Samen met D66 hebben we, na ook uitvoerig overleg met het college, het voorgenomen besluit van het college kunnen aanpassen door een amendement in te dienen, zodat er een compensatie wordt gegeven aan de bewoners die voor GFT-afval moesten betalen. Hierdoor was de ingeslopen fout gecorrigeerd. Het amendement werd raadsbreed ondersteund op de vergadering van 20 december 2017. Een leuk succes op mijn eerste raadsvergadering.

2018

De vraagstukken die voor het nieuwe jaar klaarliggen voor discussie en beslissingen zijn de beveiliging van de Broekstraat-Oostsingel, de herinrichting van de Rijksweg en de privatisering van het verenigingsgebouw aan de Visserlaan nr. 35-41. De gemeenteraad en daarmee de PvdA Duiven zitten nog in het stadium van informatie vergaren en discussie, de zogenaamde ‘ronde tafels en debattafel’. Daarna zal er pas sprake zijn van stemming in de Raad. Verder levert het Ontwerp Bestemmingsplan Supermarkten ook de nodige stof tot nadenken. Deze onderwerpen komen op de eerstvolgende Politieke avond waarschijnlijk nog een keer aan bod.

De eerst komende Raadsavond is dinsdag 23 januari 2018 in het Gemeentehuis en start om 19.30 uur. Wees welkom en als u nog vragen, op- of aanmerkingen heeft stuur deze dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tot zover.

Jasper Walraven
Fractievoorzitter en Lijsttrekker PvdA Duiven

Top