Raadszaal

Vorige week was er wederom een Raadsavond. Er stond niet veel op de agenda. Alleen het Esthetisch Programma van Eisen (EPvE) voor de A15.

Het EPvE is, kortgezegd, een document waarin alles staat wat wel en niet mag. Bijvoorbeeld dat de brug geen hoogbouw mag hebben en waar rekening mee moet worden gehouden. Het EPvE zorgt ervoor dat de uiteindelijke aannemer weet waaraan hij zich moet houden. Het geeft ook aan welke vrijheden de aannemer krijgt bij de ontwikkeling en aanleg van brug en weg.

In combinatie met het Tracébesluit A15, waarin meer gedetailleerde eisen staan als geluidsniveau’s en dergelijke, zijn de belangrijkste documenten voor de aanleg van de A15 nu klaar.

Tijdens de Raadsavond werd door Lokaal Alternatief samen met D66, Groen Links en CDA een motie ingediend. De PvdA Duiven heeft als enige partij de motie niet gesteund, omdat of alles al geregeld is wat in de motie staat in de eerder genoemde documenten, wij geen moties steunen die dienen als “steuntje in de rug” voor het college, maar wij ook geen onderzoek steunen naar verlichting op de fietsbrug. Een onderzoek naar verlichting is, naast dat de aannemer via het EPvE naar innovatieve oplossingen kan zoeken met betrekking tot verlichting, ook een extra onzekerheid voor de mensen uit Loo. Uit een onderzoek kan van alles komen, waardoor de nu in Loo gewenste situatie, dus geen permanent licht op de brug, teniet wordt gedaan en dat zouden wij niet als enige partij moeten willen.

Politieke avond
Vanavond is er een Politieke avond. De onderwerpen zijn:

  • Privatisering Visserlaan nrs 35 tm 41 /debattafel
  • Ontwerpbestemmingsplan Supermarkten Centrum Duiven / rondetafel
  • Mantelzorgbeleid / debattafel

Voor meer informatie over deze onderwerpen kijk op: http://www.ibabsonline.eu/Agenda.aspx?site=duiven&agendaid=6460d954-0f52-43f6-a841-51d04cc90417&FoundIDs=&year=2018

Wees welkom en als u nog vragen, op- of aanmerkingen heeft stuur deze dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tot zover!

Jasper Walraven
Fractievoorzitter en Lijsttrekker PvdA Duiven

Top