Arbeidsmigranten Duiven

Tijdens de Politieke Avond van 29 oktober 2019 is er gesproken over het onderwerp arbeidsmigranten in de gemeente Duiven.

Er waren veel inwoners aanwezig die veel vragen hadden en vele vragen zijn nog niet volledig beantwoord. Door de gemeente is er onderzoek uitgevoerd en tijdens de bijeenkomst is een presentatie gegeven. Deze kunt u onder aan dit artikel lezen door op de linkjes te klikken.

Wat ons duidelijk is, is dat mensen een goede woning, prettige buren en een veilige omgeving willen. Maar als in een wijk op grote schaal Oost-Europese arbeidsmigranten in te kleine woningen worden gehuisvest, kan een wijk verloederen. Er is niets mis met een Poolse buur, maar er is wel wat mis met te veel Polen in een eengezinswoning. Dat zorgt voor geluidsoverlast, vervuiling op straat en ruzies in bijvoorbeeld het portiek. Voor de mensen die daarnaast wonen is hun huis niet meer hun thuis, en juist hen moeten we helpen. 

Heeft u vragen of wilt u uw verhaal kwijt over uw ervaringen met arbeidsmigranten, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter op haar facebook bericht over arbeidsmigranten: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1149456838585707&id=100005642057928

Overige informatie:
De kennisgeving van het college over de arbeidsmigranten kunt u leven via de link Kennisgeving onderzoek huisvesting Arbeidsmigranten in de Liemers.
De resultaten van het onderzoek naar arbeidsmigranten kunt u lezen via de link: Notitie onderzoek huisvesting Arbeidsmigranten in de Liemers.
De presentatie van de Handhavers tijdens de bijeenkomst kunt u lezen via de link: Presentatie huisvesting arbeidsmigranten

Top