Skip to main content

Nieuws

Invulling Fase 4 Vitaal Centrum Duiven

02 februari 2022

De fractie van de Partij van de Arbeid is niet tegen woningbouw, maar wel tegen het raadsvoorstel Invulling Fase 4 Vitaal Centrum Duiven. Aan het voorstel zitten te veel losse en niet opgeloste eindjes waarvan niet duidelijk is hoe die opgelost worden. Eén daarvan is het verkeer dat tussen de Lidl en De Passage zal toenemen, terwijl dit een voetgangersgebied is dat druk bezocht is door uit winkels lopende mensen.

Daarnaast is het onvoldoende duidelijk wat de gevolgen zijn van bijvoorbeeld geluidsoverlast voor de nu al zittende ondernemers. Een melding van geluidsoverlast is zo gemaakt, maar de gevolgen, ondanks toezeggingen over geluidsisolatie, zijn niet bekend.

In onze ogen is een andere oplossing beter, dan in het raadsvoorstel beschreven combinatieplan. Zeker wanneer je naar de samenhang kijkt van de omgeving en de toekomst op het gebied van Klimaatadaptatie. Hierin had het Koeltepark Duuve een mooie oplossing kunnen zijn om hittestress in het centrum te verminderen of tegen te gaan.

Zoals eerder gezegd, wij zijn niet tegen woningbouw in de gemeente Duiven, maar wel tegen het voorliggende raadsvoorstel welke te veel losse en niet opgeloste eindjes bevat.


Dit artikel is geschreven door

Jasper Walraven

Jasper Walraven

Functie: Fractievoorzitter en Lijsttrekker GR2022
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.