De ideale situatie voor de PvdA Duiven is een betaalde baan met een vast contract

Nu het economisch beter gaat is het moment aangebroken om iedereen mee te laten delen in de voorspoed.  De ideale situatie is voor de PvdA Duiven een betaalde baan met een vast contract. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd.

Voor mensen die een grotere afstand hebben tot de arbeidsmarkt, moet de gemeente zich extra inzetten. Dit kan zijn omdat iemand een arbeidsbeperking heeft of (tijdelijk) geen werk kan vinden. Voor hen heeft de gemeente Duiven een verantwoordelijkheid te zoeken naar een zinvolle dagbesteding. Dit is goed voor de sociale contacten en de eigenwaarde. Ieder mens verdient het om zich dienstbaar te kunnen maken voor de gemeenschap.

Ondernemers, grote bedrijven en (vooral) het Midden- en Klein Bedrijf, zijn in onze regio de bron van arbeid. Het verder verbeteren van de communicatie met ondernemers in de regio en een dienstverlenende houding vanuit het gemeentehuis zijn daarbij vanzelfsprekend. Een goede samenwerking tussen de gemeente en het bedrijfsleven is belangrijk voor de werkgelegenheid.

Top