Skip to main content

Standpunten

Verkeer, bereikbaarheid, openbaar vervoer en de fiets

De doortrekking van de A15, de verbreding van de A12 en andere aanpassingen aan het wegennet rondom Duiven hebben gevolgen voor de gemeente. PvdA Duiven zet zich in deze overlast zo klein mogelijk te houden en in te spelen op alle gevolgen van de aanleg van de A15.

We verplaatsen ons bij voorkeur per fiets, scootmobiel, lopend of in de (elektrische) rolstoel. In het centrum van Duiven komt een blijvende oplossing voor het fietsparkeerprobleem. Bij ieder openbaar gebouw in onze gemeente komt minimaal één laadpunt voor de elektrische fiets.

Een goede mobiliteit van ouderen en mensen met een beperking draagt bij aan de leefbaarheid in onze gemeente. Daarbij vindt PvdA Duiven dat in de gemeente meer 30 km-zones moeten komen en de straten aangepast moeten worden aan hoe ze gebruikt worden.

PvdA Duiven vindt het belangrijk dat er een directe verbinding (door bijvoorbeeld de buurtbus) komt tussen de dorpskernen van Groessen en Loo en het centrum van Duiven, het station van Duiven én de Intratuin/Nieuwgraaf. Buurtbussen of burgerinitiatieven om die mobiliteit te vergroten moeten door de gemeente gestimuleerd worden.

Kortom:

  • We doen er alles aan om de overlast van de aanleg van de A15 en de verbreding van de A12 zo klein mogelijk te houden.
  • Het fietsparkeer-probleem in het centrum wordt opgelost.
  • Bij ieder openbaar gebouw komt tenminste één oplaadpunt voor een elektrische fiets.
  • Initiatieven die ervoor zorgen dat inwoners van Groessen en Loo naar het centrum, de Intratuin en het NS-station kunnen worden gestimuleerd en ondersteund.

#fijnstof #fiets #scootmobiel #rolstoel #mobiliteit #ov