Skip to main content

Standpunten

Goed wonen voor iedereen

In de gemeente Duiven heeft iedereen het recht op goede en betaalbare woonruimte. Dit is niet voor iedereen weggelegd. PvdA Duiven wil betaalbare woningen voor huurders en voor de (startende) kopers.

Naast betaalbaarheid zal Duiven ook rekening moeten houden met veranderingen in de maatschappij. De vergrijzing vraagt om betaalbare seniorenwoningen met aangepaste eisen. Ook jongeren moeten de mogelijkheid krijgen om hun wooncarrière te kunnen beginnen in Duiven, Groessen of Loo. Kleinschalige bouwprojecten, zoals bijvoorbeeld “tiny houses” en woningen voor mensen met een beperking, verdienen bijzondere aandacht. PvdA Duiven wil zich inzetten zodat iedereen zich in Duiven kan thuis voelen met een geschikte en betaalbare woning. PvdA Duiven wil daarnaast dat er bij ieder nieuwbouwproject voldoende sociale huurwoningen en/of betaalbare koopwoningen worden gebouwd.

In onze gemeente wordt ook ruimte geboden aan mensen die op de vlucht zijn voor oorlog en geweld, hier werkzaam zijn maar uit een ander land komen en zij die net een Nederlands staatsburgerschap hebben ontvangen.

Kortom:

  • Bij de nieuwbouw van woningen moeten voldoende betaalbare woningen voor huurders en voor (startende) kopers gebouwd worden.
  • Ook kleinschalige bouwprojecten zijn mogelijk in onze gemeente bijvoorbeeld “tiny houses” en woningen speciaal voor mensen met een fysieke beperking.

#betaalbare-woningen #vergrijzing #tiny-houses #woningen-voor-mensenmetbeperking